• Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort    
  • 033 - 465 0712    
  • receptie@lichtdentist.nl    
  • Maandag t/m Vrijdag 9:00 - 17:00

Angsttandarts in Amersfoort


Als je geen normale behandeling aandurft kan je met lachgassedatie de behandeling ondergaan

Indien je bang of angstig bent voor de tandarts of mondhygieniste

L.I.C.H.T. Dentist is dé angsttandarts in Amersfoort. Veel mensen hebben angst voor een bezoek aan de tandarts. Toch is het erg belangrijk voor uw gebit om regelmatig langs te gaan voor een controle. Kies daarom voor een speciale tandarts die gespecialiseerd is in het helpen van mensen met angst. Onze angsttandarts is gespecialiseerd in angst en helpt u ontspannen de behandeling te ondergaan.

Ontdek de angsttandarts

Vele mensen hebben angst voor de tandarts en stellen hun bezoek uit vanwege nare ervaringen uit het verleden of diepgewortelde angsten. Maar uw mondgezondheid mag hier niet onder lijden. Onze tandarts is gespecialiseerd in het behandelen van bange mensen met angst. Door een rustige benadering, duidelijke communicatie en desgewenst verdovingsmethoden zorgt de angsttandarts ervoor dat uw behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Als angst het enige is dat u tegenhoudt, dan is onze speciale tandarts voor angst uw sleutel naar een gezondere glimlach.

Hoe werkt lachgas?

Onze speciale tandarts voor angstige mensen verhelpt angst effectief met lachgas. Via een neusmasker wordt er zuiver zuurstof toegediend en na enkele minuten wordt er stapje bij beetje lachgas toegevoegd. De behandelend arts heeft zijn diploma om dit te mogen doen. Je krijgt hierdoor een ontspannen en relaxed gevoel. Dit verhelpt de angst voor de tandarts. Je bent je wel bewust van de behandeling maar een uurs behandeling lijkt maar tien minuten. U ligt relaxed in de stoel. Kies daarom voor een tandarts die gespecialiseerd is in angst.

Wanneer is lachgas uitgewerkt?

Een speciale tandarts die angst verhelpt door middel van lachgas klinkt goed, maar hoelang werkt lachgas? U wilt na een bezoek aan onze angsttandarts er natuurlijk niet lang in blijven hangen. Lachgas is na vijf minuten uitgewerkt als de toevoer van lachgas gestopt is en u kunt na vijftien minuten weer deelnemen aan het verkeer. Ook voor mensen met braakneigingen werkt dit erg goed. Lachgas gebruik is een steuntje in de rug bij het leren wennen aan het bewust meemaken van de tandheelkundige behandeling. Uiteraard zal een behandeling met laser veelal geen lachgas behandeling nodig hebben omdat een laser een totaal andere sensatie geeft dan de behandeling met de boor.

Wordt een lachgasbehandeling vergoed?

In de meeste gevallen vergoedt de verzekering een behandeling onder toediening van lachgas niet. U zou uw zorgverzekering kunnen vragen een uitzondering te maken. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Onze tandarts is niet alleen gespecialiseerd in angst maar ook in het behandelen van kinderen.

Plan nu gerust een afspraak in

Bent u op zoek naar een speciale tandarts voor angst? Kom dan langs bij onze angst tandarts. Elke dag dat u uitstelt door uw angst voor de tandarts is een gemiste kans voor een betere mondgezondheid. Uw tanden en tandvlees spelen een belangrijke cruciale rol in uw algehele welzijn. Onze tandartsenpraktijk biedt niet alleen hoogwaardige zorg, maar ook een warme en begripvolle benadering die u op uw gemak stelt. Neem vandaag nog de stap en bel ons op voor een intake of controle. Laat uw glimlach zien en voel het verschil dat deskundige zorg kan maken! Voor angstige mensen is een tandarts die gespecialiseerd is in angst een zege.

Heeft u een vraag, of wilt u patiënt bij ons worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op