• Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort    
  • 033 - 465 0712    
  • receptie@lichtdentist.nl    
  • Maandag t/m Vrijdag 9:00 - 17:00

Biologische tandheelkunde


De biologische behandelingen kunnen vele voordelen bieden

L.I.C.H.T. Dentist koopt zoveel mogelijk biologische producten in!

L.I.C.H.T. Dentist  koopt zoveel mogelijk biologische producten in, daarnaast wordt er veelal indien mogelijk de behandeling met laser uitgevoerd. De biologische behandelingen kunnen vele voordelen bieden. Een behandeling met laserboren zorgt er voor dat alleen het gedeelte waar een gaatje in zit behandeld wordt dit wordt door het licht gedaan wat uit de laser komt deze zorg dat het vocht in de glazuur molecuul ontploft de sensatie is pijnloos. Het verschil met de gewone boor is dat de kies of tand wel 900 graden kan worden, als daar dan ook enigszins druk uitgeoefend wordt met de boor kunnen er heel gemakkelijk haarscheurtjes ontstaan waardoor er toch nog meerdere factoren van pijnsensatie en ontstekingen kunnen gaan spelen.

Mevrouw Bouwman heeft Orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd zodat zij naast haar tandheelkundige blik ook kan zien wat er nog meer aan de hand is, mond en lichaam is volgens haar nauw met elkaar verbonden. Mevrouw Bouwman kijkt holistisch naar het geheel.

Dit betekend dus dat gezondheidsklachten, vaak opgelost kan worden door bij een/de diepere oorzaak in het tand-kaakstelsel in te grijpen. In de reguliere tandheelkundige geneeskunde wordt hier vaak niet veel aandacht aan besteed, daarom worden verbanden vaak niet gelegd. Een verzwakt immuunsysteem is vaak de verbindende factor. Tandheelkundige klachten kunnen leiden tot een weerstandsdaling. Dit kan weer zorgen voor klachten buiten de mond. Bij L.I.C.H.T proberen we zoveel mogelijk het totale probleem te omvatten.

Wat is orthomoleculair?

In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “Orthomoleculaire geneeskunde”. Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier om deze optimale concentratie te verkrijgen.

Holistische blik

Henriette Bouwman kijkt holistisch naar tal van problemen in de mond. Zij werkt nauw samen met artsen die zich holistisch verdiepen in de mensheid…. Biologische tandheelkunde en een Holistische kijk op het gebit is voor diegene die daar voor open staan een belangrijk onderdeel van haar werk.

Wij gebruiken geen - Amalgaam vullingen

Amalgaam vullingen bevatten naast andere metalen ongeveer 50% kwik. Dit mag nergens meer gebruikt worden en is zwaar chemisch afval. In de vullingen mag het vreemd genoeg nog steeds in Nederland gebruikt worden. Als een amalgaam vulling uitgeboord wordt moet dit wel opgevangen worden op een veilige manier met een speciale afzuiger.

Als er verschillende metalen in de mond aanwezig zijn kan dit ervoor zorgen dat er een soort elektrolyse ontstaat en dit zorgt er voor dat kwik en andere metalen door het lichaam opgenomen worden. De een merkt hier niets van maar de ander kan hierdoor allerlei vervelende klachten krijgen zoals dikke darm klachten, vermoeidheid, en klachten die voorkomen bij reuma. Een biologische tandarts legt dit verband.

Heeft u een vraag, of wilt u patiënt bij ons worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op