• Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort    
  • 033 - 465 0712    
  • receptie@lichtdentist.nl    
  • Maandag t/m Vrijdag 9:00 - 17:00

Biologische tandarts in Amersfoort


De biologische behandelingen kunnen vele voordelen bieden

L.I.C.H.T. Dentist koopt zoveel mogelijk biologische producten in!

Bent u op zoek naar een biologische tandarts in de omgeving van Amersfoort? Dan zit u bij L.I.C.H.T. Dentist in Amersfoort goed. De biologische behandelingen kunnen vele voordelen bieden.

Als biologische tandarts proberen we het totale probleem te verhelpen

Mevrouw Bouwman heeft orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd zodat zij naast haar tandheelkundige blik ook kan zien wat er nog meer aan de hand is. Mond en lichaam is volgens haar nauw met elkaar verbonden. De biologische tandarts kijkt holistisch naar het geheel. Dit betekent dus dat gezondheidsklachten vaak opgelost kunnen worden door bij de diepere oorzaak in het tand-kaakstelsel in te grijpen. In de reguliere tandheelkundige geneeskunde wordt hier vaak niet veel aandacht aan besteed, waardoor verbanden vaak niet gelegd worden. Een verzwakt immuunsysteem is vaak de verbindende factor. Tandheelkundige klachten kunnen leiden tot een weerstandsdaling. Dit kan weer zorgen voor klachten buiten de mond. Als biologische tandarts proberen we zoveel mogelijk het totale probleem te omvatten.

Wat is orthomoleculair?

In 1968 introduceerde de wetenschapper Linus Carl Pauling (1901-1994) in zijn publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Science de term “Orthomoleculaire geneeskunde”. Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam. In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier om deze optimale concentratie te verkrijgen.

Holistische blik

Henriette Bouwman kijkt holistisch naar tal van problemen in de mond. Zij werkt nauw samen met artsen die zich holistisch verdiepen in de mensheid. Biologische tandheelkunde en een holistische kijk op het gebit is voor diegenen die daarvoor open staan een belangrijk onderdeel.

Wij gebruiken geen amalgaam vullingen

Amalgaamvullingen bevatten naast andere metalen ongeveer 50% kwik. Dit mag nergens meer gebruikt worden en is zwaar chemisch afval. In de vullingen mag het vreemd genoeg nog steeds in Nederland gebruikt worden. Als een amalgaamvulling uitgeboord wordt moet dit wel opgevangen worden op een veilige manier met een speciale afzuiger.

Als er verschillende metalen in de mond aanwezig zijn, kan dit ervoor zorgen dat er een soort elektrolyse ontstaat en dit zorgt ervoor dat kwik en andere metalen door het lichaam opgenomen worden. De een merkt hier niets van maar de ander kan hierdoor allerlei vervelende klachten krijgen zoals dikke darmklachten, vermoeidheid en klachten die voorkomen bij reuma. Een biologische tandarts legt dit verband.

Benader ons voor een afspraak

Bent u geïnteresseerd in lasertandheelkunde bij een biologische tandarts? Maak dan nu een afspraak bij onze tandartspraktijk voor een vrijblijvende intake/controle. Wij bieden uitstekende tandheelkundige zorg met persoonlijke aandacht. Neem telefonisch contact met ons op en kom langs.

Heeft u een vraag, of wilt u patiënt bij ons worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op