• Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort    
  • 033 - 465 0712    
  • receptie@lichtdentist.nl    
  • Maandag t/m Vrijdag 9:00 - 17:00

Laser behandelingen


Laser behandelingen in de tandheelkunde is een nieuwe behandelvorm, die in Nederland een groeiende belangstelling kent

Tandarts kliniek L.I.C.H.T. is één van de voorlopers in laser tandheelkunde!

Waar wordt laser behandeling toegepast?

Laserbehandelingen kunnen worden toegepast bij het boren van gaatjes, tandvleesproblemen, kleine chirurgische ingrepen, wortelkanaalbehandelingen, het witter maken van de tanden, het aanpakken van snurk problemen alsook apneu problemen. Deze laatste worden uitgevoerd door een arts. Een verdoving is meestal niet nodig.

Waarom laser behandelen?

Het voordeel hiervan is dat de tand of kies meer gespaard wordt dan bij boren. Bij boren maak je altijd meer schade omdat een kies tot wel 900 graden kan worden en bij druk kunnen er gemakkelijk haarscheurtjes ontstaan. Dit is niet het geval bij een behandeling met laser.

Het gebruik van het laserapparaat bij kleine chirurgische ingrepen zorgt voor minder bloedingen. Bovendien heeft de laser een desinfecterende en bacteriedodende werking. Dit is een groot pluspunt bij tandvlees- en wortelkanaalbehandelingen.

Bij laser tandheelkunde hoort u geen vervelende boorgeluiden en u voelt geen trillingen, omdat er geen direct contact met de tand of kies is. Iedere behandelkamer bij L.I.C.H.T. heeft de mogelijkheden om te werken met diverse lasers.

Is laser behandeling pijnlijk?

Over het algemeen niet, omdat de impulsen van de laser zo zijn afgesteld dat de zenuw de pijn niet registreert.
Verder kan laser ingezet worden bij diegene die uiterst gevoelige tanden hebben en toch graag willen dat de tanden gebleekt worden. De behandeltijd gaat ook van 2 uur naar 1 uur.

Gevoelige tanden?

De laser kan ook worden ingezet bij gevoelige tanden, in combinatie met tandpasta met fluoride. De tegen tandbederf (cariës) beschermende fluoride wordt door de laserstraal als het ware ingebrand, waardoor de blootliggende zenuwuitlopers die de gevoeligheid veroorzaken worden afgesloten.

Kwaliteit van L.I.C.H.T. Dentist

L.I.C.H.T. Dentist beschikt over Fotona lasers, het zijn zeer hightech laser apparaten. Deze lasers hebben een breed scala aan mogelijkheden.

Bij ons wordt heel nauwkeurig en steriel gewerkt. De behandeling is minder ingrijpend doordat de sterk geconcentreerde lichtbundel zich richt op een klein oppervlak, wat zorgt voor een mooie genezing van de behandelplek.

Zoals professor Olthof schreef is laser het verschill tussen een bezem en een penseel!

Heeft u een vraag, of wilt u patiënt bij ons worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op