• Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort    
  • 033 - 465 0712    
  • receptie@lichtdentist.nl    
  • Maandag t/m Vrijdag 9:00 - 17:00

Snurken & Apneu


Laserbehandeling is dé oplossing voor dit probleem

Patiëntvriendelijke oplossing tegen snurken en slaapapneu.

Wat is de oorzaak voor snurken en apneu?

De oorzaak voor zowel snurken als apneu is een vernauwde luchtweg. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld anatomisch zijn maar ook ouderdom. Er kan een vergrote tongbasis zijn of een grote huig. Maar ook externe factoren als ook het ouder worden waardoor de huig kan verslappen. Tevens kunnen roken, het drinken van alcohol, verkoudheid en drugsgebruik de oorzaak zijn van een verslapping van de huig waardoor deze minder stevig wordt en er een wat nauwere doorgang in de keel is.

Waarom laser behandelen?

Een laserbehandeling in ons lasercentrum L.I.C.H.T. is een patiëntvriendelijke oplossing tegen snurken en slaapapneu. Door het gebruik van de laser verminderen snurk en apneu klachten. De behandeling is niet pijnlijk en wordt uitgevoerd door een daarvoor speciaal opgeleide arts.

Doordat u minder last zal hebben van snurken en slaapapneu zal uw nachtrust sterk verbeteren. U zult merken na de eerste behandeling dat er al een verandering plaatsvindt en de klachten minder worden. Men heeft over het algemeen 3 tot 4 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het resultaat.

Wanneer kan snurken gevaarlijk zijn?

De vernauwing van de luchtwegen kan leiden tot slaapapneu. Dat is het stokken van je adem in je slaap. Daardoor schiet je met een schok half wakker, waarna je opnieuw ademhaalt en verder slaapt. Dit gaat meestal gepaard met zeer luid gesnurk. Soms zo luid dat de snurker er zelf wakker van wordt. Mensen met slaapapneu kunnen overdag veel last hebben van vermoeidheid en concentratiestoornissen. Bovendien is er een verband tussen slaapapneu en hart- en vaatziekten zoals een verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen of een vernauwing van de kransslagaders. Als je denkt dat je misschien aan slaapapneu lijdt, is het verstandig om hierover met je huisarts te praten.

Heeft u een vraag, of wilt u patiënt bij ons worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op