Patiëntvriendelijke oplossing met laser tegen snurken en slaapapneu
Wat is de oorzaak voor snurken en apneu?
De oorzaak voor zowel snurken als apneu is een vernauwde luchtweg. De reden hiervoor kan bijvoorbeeld anatomisch zijn maar ook ouderdom. Er kan een vergrote tongbasis zijn of een grote huig. Maar ook externe factoren als ouder worden waardoor het grote kan verslappen. Ook kunnen roken, het drinken van alcohol, verkoudheid en drugsgebruik de oorzaak zijn van een verslapping van de huig waardoor deze minder stevig wordt en er een wat nauwere doorgang in de kiel is.
Waarom met laser behandelen?
Een laserbehandeling voor zowel snurken als slaapapneu werkt door het verstevigen van het zachte gehemelte en de keelwand, waardoor de luchtwegen open blijven en het snurken vermindert. Het kan ook de ademhaling verbeteren voor mensen met milde tot matige slaapapneu.
Een laserbehandeling in ons lasercentrum LICHT is een patiëntvriendelijke oplossing tegen snurken en slaapapneu. Door het gebruik van de laser worden snurk- en apneu-klachten verminderd. De behandeling is niet pijnlijk en wordt uitgevoerd door een daarvoor speciaal opgeleide arts.
Omdat u minder last heeft van snurken en slaapapneu zal uw nachtrust sterk verbeteren. U zult merken na de eerste behandeling dat er al een verandering is en de klachten minder worden. Men heeft over het algemeen 3 tot 4 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het resultaat.
Hoe werkt de laserbehandeling voor apneu en snurken?
Snurken: De laser wordt gebruikt om het zachte gehemelte en de achterkant van de keelwand te verstrakken, wat de trillingen (die snurken veroorzaken) vermindert.
Slaapapneu: Bij milde tot matige slaapapneu helpt de laser om de weefsels in de keel en het gehemelte te verstevigen, waardoor de luchtwegen open blijven tijdens de slaap en ademhalingsstops worden verminderd.
Pijnloos: De behandeling is niet-invasief en meestal pijnloos. Er is geen verdoving nodig, en er is geen lange hersteltijd.
Voordelen:
- Niet-invasief en zonder chirurgie
- Pijnloos en snel herstel
- Kan helpen bij snurken en milde slaapneu
- Verbeterde ademhaling en slaapkwaliteit
Wanneer kan snurken gevaarlijk zijn?
De vernauwing van de luchtwegen kan leiden tot slaapapneu. Dat is het stokken van je adem in je slaap. Daardoor schiet je met een schok half wakker, waarna je opnieuw ademhaalt en verder slaapt. Dit gaat meestal gepaard met zeer luid gesnurk. Soms zo luid dat de snurker er zelf wakker van wordt. Mensen met slaapapneu kunnen overdag veel last hebben van vermoeidheid en concentratiestoornissen. Bovendien is er een verband tussen slaapapneu en hart- en vaatziekten zoals een verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen of een vernauwing van de kransslagaders. Als je denkt dat je misschien aan slaapapneu lijdt, is het verstandig om hierover met je huisarts te praten.
